Vai esat jau izlēmušas, kā svinēsiet Māmiņu dienu savā draudzē? Lūk, viena ideja.

Uz jautājumu, kas būtu nepieciešams, lai sarīkotu sirsnīgu Māmiņu dienas pasākumu, atbilde būtu samērā vienkārša – vēlme iepriecināt un censties kaut nedaudz parādīt mammām, cik viņas ir īpašas. Visu gatavošanās laiku paturot to prātā, tas galīgi nav sarežģīts uzdevums. Savā pieredzē dalās Ozolnieku baptistu draudzes locekle Evija Meldere.

Kad izlēmām pagājušajā gadā organizēt “Māmiņu – meitu rītu”, nolēmām, ka gatavošanās procesā mēs neiesaistīsim tās draudzes sievietes, kuras ir māmiņas. Gribējām, lai visas mammas varētu patiesi izbaudīt šo dienu bez nevienas atbildības un pienākumiem. Tā kā šo pasākumu rīkojām divatā ar vēl vienu jaunu dāmu no draudzes, tad sadalījām pienākumus, ņemot vērā katras stiprās puses un dāvanas, kas mūsu gadījumā notika ļoti organiski.

Pasākumu nolēmām rīkot svētdienā pirms dievkalpojuma. Mēs nevēlējāmies, lai šim rītam būtu strikta programma. Gribējām, lai mēs visas piedzīvotu patiesu prieku un mieru.

Viens no emocionālākajiem brīžiem bija video demonstrēšana. Jau iepriekš bijām uztaisījušas video, kurā uzdevām dažus jautājumus gan mammām (kuras teica, ka būs pasākumā), gan šo mammu bērniem. Jautājumi bija aptuveni šādi: Kas, jūsuprāt, ir grūtākais esot mammai? Ko jums patīk darīt atpūšoties? Kurš jūsu gatavots ēdiens, jūsu bērniem garšo vislabāk? Vēl lūdzām māmiņām bez vārdiem parādīt, cik ļoti viņas mīl savus bērnus. Attiecīgi šos jautājumus mēs pārveidojām arī bērniem, jautājot par viņu mammām. Iznāca smieklīgi un mīļi!

Kas nepieciešams, lai sarūpētu šādu pasākumu?

Iepriekš uzfilmēts video, ielūgumi, pie kuriem vēlāk pieskaņojām arī galdiņu noformējumu, kēksiņi, katrai mammai, kura solīja ierasties un skaisti saklāti galdi ar ziediem. Viesi ieradās ar groziņu, lai kopā varētu baudīt garšīgas brokastis. Sagatavojām dziesmas, kuras kopīgi dziedājām. Parūpējāmies, lai projektors darbotos un varētu parādīt video. Uzaicinājām arī fotogrāfu, lai iemūžinātu cik mūsu mammas un meitas ir skaistas un, lai ikviena sieviete pēc pasākuma oficiālās daļas varētu nofotografēties ar savas dzīves īpašajām sievietēm (mammu, meitu, mazmeitu, māsu, draudzeni).