Pasaules Baptistu alianses, Sieviešu departamenta vadītājas Morīnas Šarpas uzruna sievietēm

Nosūtam jums Pasaules Baptistu alianses, Sieviešu departamenta vadītājas Morīnas Šarpas uzrunu sievietēm, ar praktiskiem ieteikumiem, ko tieši mēs – sievietes šajā laikā varam darīt.

Šī situācija – globālā pandēmija – raisa bailes un neziņu. Visa cilvēce bažīgi nopūšas ik brīdi. Mēs lūdzam par to, lai Dieva mierinājums un tuvāko atbalsts ir ap jums.

Taču, lai gan pandēmija ir tik neparedzama, tā ir pārņēmusi pasauli laikā, kad ar tehnoloģiju palīdzību iespējams sekot notikumiem līdzi kā vēl nekad iepriekš. Pasaules Veselības organizācija nepārtraukti informē par vīrusa izplatīšanos un saslimušo atrašanās vietām. Mediju stāstītais mūs bombardē ik minūti; jaunie fakti uz mums atstāj neko citu kā vien nomācošu iespaidu.

Bet Dievs. Krīzes situācijā Dieva sievietes spēj nest cerību, mieru un mīlestību. Skatoties vēsturē, redzam, ka satricinājumu pilnā laikā arī draudze sniedz patvērumu apkārtējiem. Taču, lai varētu palīdzēt līdzcilvēkiem, vispirms mums jāatrod šī cerība un mīlestības mierinājums mums pašiem, mūsu sirdīm. Jo vairāk bez mitas lasīsim ziņas par notiekošo pasaulē, jo lielāka iespēja, ka kļūsim uztraukti un raižpilni. Bet, jo vairāk laika pavadīsim ar Jēzu, jo dziļāk tiksim piepildīti ar Viņa nemainīgo mieru – par spīti nestabilitātei pasaulē.

Īpaši iedrošinu mūs visus:

  1. Pavadīt laiku ar Jēzu
    • Lasi Dieva Vārdu. Ja Tu esi nobijies, Viņš jau to zina un Viņam rūp. Sameklē visus pantus, cik vien Tu zini un vari atrast, kuros runāts par bailēm. Lasi, ko Dievs mums tajos saka par bailēm un neizbīšanos. Tāpat arī meklē pantus par mieru. (Iesakām izmantot bibele.lv, kur ērti iespējams atrast rakstuvietas pēc atslēgvārdiem.)
    • Ja esi „rakstošais cilvēks”, raksti savas pārdomas un lūgšanas Viņam; lūgšanā pieraksti domas un atbildes, ko Dievs Tev atbild. Jā, tieši Tev. Viņš dzird Tavas lūgšanas. Viņš zina Tavas domas. Viņš Tevi tik ļoti mīl. Viņš zina, cik matu ir uz Tavas galvas. Katrā Tavas dzīves mirklī Viņš ir ar Tevi kopā. Paļaujies un runā ar Viņu.
    • Uztici savas raizes Viņam. Kas ir Tavas bailes? Dievs vēlas, ka mēs uzticam savas sirdis Viņam un dalāmies pārdzīvojumos. Viņš negrasās mūs kaunināt brīžos, kad raizējamies par kaut ko. Viņš vienmēr ir gatavs sniegt iedrošinājumu, palīdzēt un stiprināt dzīves vētrās. Lūdz Dievu, lai Viņš parāda, ko Tev iesākt ar saviem uztraukumiem. Lasot iepriekšminētos pantus Bībelē par bailēm un mieru – ja kāds no tiem īpaši uzrunā Tavu sirdi un dod iedrošinājumu, tad tici, ka Dievs tieši šajā brīdī Tavu sirdi uzrunā caur panta vārdiem. Pieraksti šo pantu un pateicies Dievam par šo stiprinājumu.
  2. Būt pateicīgiem
    • Pateicība ir kā baiļu ienaidnieks, jo pateicības brīdī mūsu acis ir vērstas uz Dievu, ne uz izbailēm, kas mums nepārtraukti „uzbrūk” no visām pusēm.
    • Mums dāvāts tik daudz lietu un svētību, par ko varam būt pateicīgi – jo īpaši šai laikā!
  3. Mīlēt citus
    • Ievērojot drošības norādījumus, lai no vīrusa pasargātu gan sevi, gan apkārtējos, mēs parādīsim rūpes un mīlestību cits citam.
      • Bieži mazgāsim rokas
      • Neaizskarsim seju
      • Ievērosim sociālo distancēšanos
      • Klepus vai šķaudīšanas brīdī aizsegsim muti ar elkoni vai salveti
    • Šajā baiļpilnajā laikā nesīsim mieru sirdīs. Uzturi saziņu ar tuvākiem un tālākiem līdzcilvēkiem. Kaut arī nav atļauts pulcēties draudzē, lielās grupās un notikumos, mēs joprojām esam vajadzīgi viens otram: izmanto saziņas iespējas ar telefona starpniecību, video vai tiešraižu veidošanu. Atrodiet veidu, kas jums ir visērtākais. Esi par atbalstu saviem tuvākajiem – kaimiņiem, draugiem, bet visupirms – ģimenei.
    • Lūdz Dievam, lai Viņš ik brīdi parāda jaunas iespējas, kur nepieciešama Tava mīlestība un rūpes. Spītējot šīm neierastajām un monotonajām dienām mājās, centies būt radošs. Uzraksti mums un dalies idejās arī Facebook ietvaros. Stiprināsim viens otru interneta platformās; mūsu Facebook lapā un draugu lokā. Iepazīt jaunus cilvēkus un būt kontaktā vienam ar otru arī no tālienes – tā ir svētība!
  4. Lūgt vienam par otru!
    • Āzijas Baptistu sieviešu savienība aicina iestāties lūgšanās. Lūgsim par situāciju pasaulē, savā valstī un tuvākajā apkārtnē.

„Nezūdieties nemaz, bet jūsu lūgumi lai nāk zināmi Dieva priekšā ar pateicību ikvienā pielūgšanā un lūgšanā. Un Dieva miers, kas ir augstāks par visu saprašanu, pasargās jūsu sirdis un jūsu domas Kristū Jēzū.”

/Filipiešiem 4:6-7/

„Nebīsties, jo Es esmu ar tevi! Neatkāpies, jo Es esmu tavs Dievs! Es tevi stiprinu, Es tev arī palīdzu, Es tevi uzturu ar Savas taisnības labo roku!”

/Jesajas 41:10/

Māsas, norimsim un atzīsim, ka Viņš ir Dievs. Lai Viņa miers piepilda mūsu sirdis un izstarojas uz ikvienu, kas ir mums apkārt.

Lūgšanās esot kopā ar jums,

Morīna Šarpa

Pasaules Baptistu alianses Sieviešu departaments