Iepazīsties ar konferences SIEVIETE. DZĪVE. JĒZUS 2022 runātājām

Daila Romāne

Daila ir profesionāla vadītāja vairāk kā 20 gadus, mamma diviem pieaugušiem bērniem (31 un 25 gadi), sieva vīram, kas izlūgts no Dieva.

Ik dienu mācās – vispirms paļauties uz Dieva vadību, – un savu pieredzi un zināšanas ir gatava dod tālāk: darbā un mājās, Āgenskalna Baptistu draudzē, LBDS Sieviešu kalpošanas apvienības māceklības programmā “Sieviete sievietei”.

Daila konferencē runās par to, vai ir iespējams izveidot veiksmīgu karjeru lielā starptautiskā uzņēmumā, nenodarot pāri sev  un savai ģimenei, bērniem.


Rasa Cirvele

Vai darbs ir kalpošana un kalpošana ir darbs?

No bērnības esmu draudzē kopā ar savu ģimeni, un esmu pārņēmusi zināmu daļu manas ģimenes pieredzes būt draudzē un kalpot. Neatceros tādu dzīves posmu, kur es būtu gājusi bez Dieva; ir bijušas kādas „dumpinieciskas” izvēles, bet man toreiz nelikās, ka Dievam tas nepatīk, lūdzu Dievu arī par to, lai labi izdodas mana buntošanās.

Cik tad patiesībā tālu ir robeža starp darbu un kalpošanu, un cik tālu ir robeža starp kalpošanu un darbu? Man patīk mans darbs un patīk mana kalpošanas sfēra, bet mani neaizrauj ne viena, ne otra lieta, ja es tai neredzu dziļāku tālejošu ietekmi par kādu foršu pabeigtu projektu, kur varu pievilkt ķeksīti „padarīts” vai klikšķi kontā.


Lilija Geža

CIEŠANU SPĒKS.

Četru, ar sirdi dzemdētu, bērnu mamma (adoptētāja), AC “Tilts” supervizore, uzņemošo ģimeņu atbalsta grupu vadītāja, uzņemošo ģimeņu mentore.

Piedzīvotās ciešanas ir svētība vai Dieva sods? Kāds ir ciešanu spēks mūsu dzīvē. Neauglība – diagnoze vai iespēja.


Linda Kalniņa

Kā būt man pašai un vienlaicīgi arī svētai?

Parasti pirmais, ko ar mani iepazīstinot, saka: mācītāja Krista Kalniņa sieva. Tāda esmu nu jau 26 gadus.  Mums ir pieci bērni un pieredze, kā kopā pārvarēt izaicinājumus, ejot cauri attiecību un veselības krīzēm, mainot profesijas, dzīvesvietas un draudzes. Par katru no šiem gadiem varētu uzrakstīt grāmatu.

Tomēr es esmu radīta un pastāvu arī ārpus tā, kas raksturo mani kā sievu, mammu un kādas profesijas pārstāvi. Vai pazīstu sevi ārpus lomām, ko pildu, un vai zinu, kāds ir manas dzīves uzdevums? Dalīšos ar atziņām, ko, esmu atradusi, meklējot atbildes uz šiem jautājumiem, un kas man dod brīvību būt pašai un reizē būt arī svētai.


Dita Svarupa

Kā zaudējums izmaina cilvēku?

Dita ir divu dēlu mamma, fotogrāfe. Jau no 14 gadu vecuma darbojas mūzikā gan kā solo māksliniece, gan kā soliste grupā “DivasTakas” un kalpo Rīgas Pāvila luterāņu draudzē. Dzīvo ar pārliecību, ka viss, ko ceļ gaismā un ko apspīd gaisma, ir gaisma.”

Tomēr, ko darīt, kad gaisma izdzisusi un trūkst jebkādas vēlmes to no jauna iedegt?


Sandra Žogota

Sandra savu profesionālo izglītošanos sākusi ar mājturību un tad ar pedagoģiju, bet sirdī sapņojusi par arhitektūru, tā arī līdz tam nenonākot. Tagad nu jau vairāk kā 15 gadus, Sandra ir uzņēmēja– starpsienu ražošanas sfērā, kas liek sadarboties ar būvniecības nozari, kas  netuvu nav mākslinieciski gaisīga, bet drīzāk skarba.

Sandra konferencē dalīsies par to, kā cilvēcīgie spriedumi, likumsakarības un loģika kapitulē Dieva loģikas un likumsakarību priekšā.


Agnese Meiere

Agnese ir mamma dēlam Pēterim un sieva Jānim. Vairāk nekā 20 gadu strādā par žurnālisti. Ar savu vīru Jāni, kurš ir ratiņkrēslā, Agnese iepazinās trīspadsmit gadu vecumā pa telefonu. Vairāk nekā pusgadu abi runāja pa telefonu, arī pēc tikšanās klātienē turpināja sarunāties – ne tikai aci pret aci, bet arī vēstulēs. Kad pēc dažiem gadiem abi nolēma apprecēties, daudzu apkārtējo spriedums bija viennozīmīgs – Agnese bojā sev dzīvi.  


Arta Lāce

Cauri nāvei uz dzīvību

Gaidot jaunāko dēlu, trīs bērnu māmiņai Artai Lācei tika atklāta akūta leikēmija – asins vēzis. Tā sākās ceļš, kurā viņa piedzīvoja ne vien izmisumu, neizturamas sāpes un nāves elpu pakausī, bet arī satikšanos un patiesu tuvību ar Dievu. Neskatoties uz nelabvēlīgu prognozi, Arta dzīvo un savu pieredzi cenšas pārvērst auglīgā mēslojumā, lai palīdzētu citiem. Viņa ir veselības jomas žurnāliste un darbojas vēža pacientu atbalsta organizācijā Onkoalianse. «Paradoksāli, bet smagā slimības pieredze viennozīmīgi ir ar pozitīvu bilanci. Tieši tur, savas dzīves vislielākajā tumsā – aci pret aci ar sāpēm un nāvi, es beidzot atļāvu Dievam sevi mīlēt,» saka Arta.


Debora Borbo

Iepazīt Dieva atvērtās rokas

Debora Borbo Latvijā dzīvo kopš 1993. gada, kad abi ar vīru atsaucās aicinājumam kalpot Latvijas cilvēkiem. Kopā ar savu vīru Džonatanu viņi ir bijuši iesaistīti draudžu dibināšanā, mācekļošanā, un vadītāju apmācībā. Abiem tuva ir dziedināšanas kalpošana, kā arī vecāku izglītošana un atbalsts, attīstot “Biblical Parenting University” kalpošanas attīstību Latvijā. Viena no pamanāmākajām lietām ir grāmatas “Vecāki. Emocijas. Bērni.” izdošana. Viņu dzīve ir starp Grobiņu un Kanādu.

Dieva iepazīšana caur trauksmi un  neziņu..

Debora konferencē dalīsies par neziņu, trauksmi un uzticēšanos Dieva plānam viņas dzīvē.


Aicinām Tevi uz LBDS Sieviešu kalpošanas apvienības ikgadējo konferenci, kas šogad notiks tiešsaistē no Rīgas baptistu draudzes “Mājvieta”, slēgtā grupā, YouTube platformā.

Tev būs iespēja dzirdēt vairāku sieviešu iedvesmojošas uzrunas un liecības, kopā slavēsim un pielūgsim Dievu.Konferences noslēguma daļā, kas notiks Zoom platformā, būs arī laiks sadraudzībai. Dalīsimies mazākās grupās, lai pārrunātu dzirdēto un aizlūgtu viena par otru.

Konference notiks 19. februārī, plkst. 10.00 – 17.00.Pieslēgšanās no plkst. 9.50

  • Piesakies līdz 05.02.2022. par izdevīgāko cenu – 10 EUR.
  • Dalības maksa pēc 05.02.2022. būs 15 EUR.
  • Piesakoties konferences rītā, dalības maksa 18 EUR.

Ja no Tavas mājsaimniecības skatīsies vairākas sievietes, priecāsimies par ziedojumu no katras skatītājas.

Reģistrācija pabeigta, ja aizpildīts pieteikums un veikts ziedojums uz anketas beigās norādīto bankas konta numuru – https://ej.uz/SKAkonference2022

Papildus informācija rakstot ska@lbds.lv