Seminārs ar idejām

Vēlies uzsākt jaunu kalpošanu? Trūkst ideju?  Ko studēt mazajā grupā?  Kā tas notiek pie citiem?

Tādi bija paredzētie temati Sieviešu kalpošanas “Ideju semināram” 3. martā. Un pirmā ideja tika praktiski nodemonstrēta jau dienas sākumā – citāds sestdienas rīts “Sieviešu brokastīs” – pie svinīgi klātiem galdiņiem mazos pulciņos, sākot risināt sarunas un pazīšanos. Plašāk par šo veiksmīgo iespēju pastāstīja Iveta Bartkeviča no Grobiņas.

Kādēļ vajadzīga atsevišķa kalpošana sievietēm, aicināja domāt SKA vadītāja Agnese Megne, akcentējot dziedinošu attiecību nozīmi un garīgu motivāciju.

Rasa Cirvele dalījās ar personīgo pieredzi, esot līdzās, palīdzot un aizlūdzot par sievietēm, kas ienāk mūsu uzmānības lokā.

“Bet man tā gribējās darboties ar rokām!” sacīja Irina Istratija no Daugavpils, stāstot, kā sievietes draudzē gatavo ap tūkstoti pelmeņu vienā reizē, lai dāvātu trūcīgajiem un pašas būtu savstarpējā draudzībā.

Bijušajā Semināra, tagad draudzē “Mājvieta” jaunās māmiņas nāk kopā, iekārto draudzē telpu mazuļiem un rūpējas viena par otru.

Vēl un vēl tika izteiktas gan ieprieš sagatavotas, gan spontānas idejas, kā atrast iespējas iesaistīt sievietes ne tikai “labos darbos”, bet galvenokārt “garīgā pieaugšanā”, kas ir mūsu patiesā kalpošana.

“Jaunas idejas, paaudžu vienotība, dziļums un daudz konkrētības,” semināru raksturoja dalībnieces.

Autore: Tabita Runce

Fotogrāfijas no semināra apskatāmas šeit: