KARALIS, KURAM TU SEKO

Otrā nedēļa

Autore -Dženifera J. Kampa. Saruna ar Dievu.

,,Pārbaudi mani, ak, Dievs, un izzini manu sirdi; izmeklē mani un izdibini skaidri manas domas’’ Psalms 139:23

KARALIS, KURAM TU SEKO

Kas ir Tavs Kungs? Ko Tu sauc par savu Kungu?  Reiz bija bērniņš, kurš piedzima silītē. Nakts nebija mierīga. Tā nebija vieta, kādu iedomājamies, kad domājam par ķēniņiem.  Tā bija pazemības vieta. Tā bija slēpta, nezināma, slepena vieta, līdz brīdim, kad Es to atklāju – ar eņģeļu triumfējošu saucienu.‘’ Karalis nāk. Karalis ir šeit! ‘’, viņi tagad zināja, ka laiks ir pienācis: ,,Mesija, svaidītais, Ķēniņš, kurš izglābs.’’ 

Kad Tu domā par Ķēniņu, kuram Tu kalpo, Ķēniņu, kuru Tu pielūdz, Ķēniņu, kuru Tu gaidi šajā Adventē, kā Viņš izskatās? Kā Viņš runā? Kādas ir šī Ķēniņa rakstura iezīmes, kuram Tu seko? Cik cienīgs Viņš ir, lai viņam sekotu? 

Es mīlu tādu Ķēniņu, Viņš sēž man blakus, Viņš ir nācis atbrīvot gūstekņus. Viņš ir vairāk nekā stāsts par bērniņu silītē.  Viņš ir kas vairāk par Ziemassvētku dziesmu, vairāk par piekārtu vainagu pie durvīm, vairāk par egli izgreznotu ar dārgumiem.  Viņš ir vairāk nekā svinības, draugu, ģimenes un draudzes sanākšana kopā.

Bet tagad pievērs uzmanību savai sirdij, meita. 

 Apdomā veidu, kādā mans Dēls ieradās. Un apdomā, kā Tu uztver Viņu tagad: apdomā kā Viņš skatās uz Tevi.   Apdomā Viņa rokas, kas Tevi tur, Ķēniņa līdzjūtību, kurš Tevi pazīst un kalpo Tev.  Jēru, kurš mira par Tevi, Ķēniņu, kurš sēro par Tevi. Apdomā Viņa balsi, Viņa vārdus, Viņa runu – ko Viņš Tev saka naktī, kad jūties vientuļa, dienā, kad pasaule dungo un atbildes ir grūti atrodamas. 

Viņš ir atbilde, šis Kungs. Viņš ir atbilde, šis Kalps. Viņš ir atbilde, šis Jērs. Viņš ir atbilde, šis Līgavainis, kurš gaida savu līgavu un kurš iet uz priekšu, lai satiktu Viņu. No debesīm līdz zirgu stallim, lai pārietu uz slavu, šis Ķēniņš nešaubījās. Viņš pazīst sāpes un ciešanas, un kārdinājumus, Viņš nepadodas ļaunumam. 

Viss, kas ir mans, ir Viņa, un Viņš zina, no kurienes nāk viss spēks un cerība.  Viņš ir gaisma, un vai tas ir tas Vienīgais, kuram Tu seko? Vai tas ir tas Vienīgais, kuram Tu kalpo? Pievērs uzmanību tagad. Ieskaties dziļi savā sirdī. Es Tev palīdzēšu. Es Tev parādīšu, ko es redzu.  Jo Ķēniņš ir piedzimis.  

Es negribu, ka Tu palaid to garām.