Dzīvi izmainoša grupa

Vai esi mēģinājusi izsūdzēt grēkus skaļi, kāda cita cilvēka klātbūtnē runājusi par savu nepaklausību Dievam, par paklausību savām iekārēm? Skan izaicinoši un nemaz neizklausās viegli, vai ne? Tas prasa reālu izkāpšanu no savas komforta zonas. Par savu pieredzi “neērtā” grupā stāsta Evija Mileiko.

Dzīvi izmainoša grupa (DzIG) ir mazās grupas veids, kur satiekas 2-3 dalībnieki, nevis lai studētu Bībeli vai kādu citu grāmatu, bet gan – lai runātu par to, kā ir piedzīvojuši Dievu un izsūdzētu viens otram grēkus. Lai veidotos droša vide, nosacījums ir, ka grupā ir ne mazāk kā divi un ne vairāk kā trīs dalībnieki, ir jābūt atklātam, nedrīkst viens otru mācīt, komentēt otra teikto un pavisam noteikti grupā pārrunāto nedrīkst izpaust “uz āru”. Būtu ieteicams (bet nav obligāti), ka grupā tiekas cilvēki līdzīgā vecumā un ar līdzīgu dzīves pieredzi, jo tādējādi var labāk otru saprast, ir vieglāk būt  iejūtīgam un vienkāršāk rodas vide, kurā ir iespējams būt atklātam.

Es šādā grupā biju aptuveni četrus gadus un šī ir bijusi viena no manām vērtīgākajām mazo grupu pieredzēm, jo šī nav “ērta” grupiņa – ir jābūt atklātam gan par to, kādas ir manas attiecības ar Dievu, gan par to, kā esmu neklausījusi Viņam. Bija periodi, kad pati nepiedzīvoju Dievu, taču redzēju Viņu pārējo meiteņu dzīvē un tas ļoti iedrošināja. Reizēm bija grūti būt atklātai, jo bija kauns par to, kā esmu rīkojusies, domājusi, runājusi, taču, kad saņēmos un izstāstīju, palika vieglāk un bija lielāka motivācija nākamajā situācijā rīkoties citādāk, jo zināju, ka nāksies izstāstīt.

DzIG grupiņā nav vadītāja, visi dalībnieki ir vienlīdz atbildīgi, tāpēc nav nepieciešams papildus laiks, lai sagatavotos, taču pēc pieredzes varu teikt, ka viena tikšanās reize ilga aptuveni trīs stundas ((meiteņu), esmu dzirdējusi, ka puišu DzIG grupas nav tik ilgas).

Katra grupiņa var nedaudz pielāgot atbildāmos jautājums, mēs laika gaitā palikām pie šādiem jautājumiem katrā tikšanās reizē:

  1. Kā es esmu piedzīvojusi Dievu šajā nedēļā?

  2. Kā man ir gājis ar citu aprunāšanu?

  3. Vai esmu cēlusi kādam neslavu?

  4. Vai esmu izturējusies laipni un bijusi dāsna?

  5. Par ko esmu pārāk daudz domājusi?

  6. Kādi ir bijuši lielākie kārdinājumi?

  7. Kā man ir veicies ar Bībeles lasīšanu?

Ja gribi pieaugt Kristus līdzībā, pārrunāt savus priekus un bēdas, uzklausīt citu piedzīvoto, lūgt, izsūdzēt grēkus utt., tad DzIG grupa varētu būt Tev ļoti piemērota!

Autore: Evija Mileiko